Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μάμαλη Αναστασία (συμμετοχή στο 2ο Ρεπεράζ)


Αναστασία Μάμαλη/ Βιογραφικό σημείωμα/ Σχετικά με τα Εthnic Percussion

Με την ματιά εικαστικού ξεκίνησε την κατασκευή κρουστών μουσικών οργάνων την δεκαετία του 90.Η ιδέα της κατασκευής τους είναι βασισμένη στην αναβίωση παραδοσιακών Ελληνικών και την έρευνα άλλων κρουστών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων μουσικών.
 Τα όργανα γνωστά σαν Ethnic Percussion κατασκευάστηκαν ως τώρα με πηλό, υλικό πρωταρχικό στην κατασκευή τους στα περισσότερα μέρη του κόσμου Χρησιμοποιήθηκε ελληνικός πηλός και εφαρμόστηκαν στις φόρμες φυσικά δέρματα. Ο τελικός σχεδιασμός τους εξαρτάται από το είδος της μουσικής και τον φυσικό χώρο όπου θα παιχτούν.
Οι σπουδές της πάνω στην κατασκευή  μουσικών οργάνων κοντά στις γνωστές οικογένειες Ινδών μουσικών(Ζakir Hussain,Vikky Vinayakram) φέρνουν τις δυνατότητες της σε ανώτερο επίπεδο.
Mε Ethnic Percussion έχουν ηχογραφήσει και τα έχουν παρουσιάσει ζωντανά σε συναυλίες μουσικοί όπως V.Selvaganesh, V.Umashankar, N.Ramakrishnan, Hossam Ramzy, Chemirani, Okay Temiz, Jonny Kalsi, Στέλιος Ζαχαρίου και άλλοι Έλληνες μουσικοί.
Άρθρα σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής της μοναδικά χειροποίητης επαγγελματικής δουλειάς  και έρευνας  της φόρμας σαν ηχείο έχουν γραφεί στο Γερμανικό DRUM AND PERCUSSION  και σε έκδοση της American Ceramics Society.
Η Αναστασία Μάμαλη είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του World Crafts Council.

Κάποιες από τις δραστηριότητες της χρονολογικά είναι
1993 Αναβίωση της συλλογής των κρουστών μουσικών οργάνων του Φοίβου             
         Ανωγειαννάκη. Μουσείο Λαϊκών Οργάνων
1996 Μουσικά Όργανα. Ατομική έκθεση. Γκαλερί Τσερη
1997 Μουσικά Όργανα. Ατομική έκθεση. Γκαλερί Στάβλος.
1998 Έκθεση και ζωντανή παρουσίαση των οργάνων. Ομαδική οργανοποιών.
          Ίδρυμα Γουλανδρή –Χορν .
1999Συμμετοχή στο φεστιβάλ κρουστών στον χώρο ΜΥΛΟΣ. Θεσσαλονίκη
2000 WOMAD.Το group Afro Celt Sound System  παρουσιάζει τα Ethnic    
          Percussion  στη συναυλία τους.
2001 Τα Ethnic Percussion παρουσιάζονται σε μουσικό πρόγραμμα της Ινδικής
          τηλεόρασης από μουσικούς της σχολής Shri Jaya Ganesh.
2002 Συμμετοχή στο φεστιβάλ κρουστών στη Λευκάδα.
2003 Συμμετοχή στο φεστιβάλ κρουστών στην Αθήνα.

Αναστασία Μάμαλη/ Εthnic Percussion
   

Ο μουσικός είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον οργανοποιό με τις απαιτήσεις του, και ο οργανοποιός για τον μουσικό, που ανησυχεί να ανακαλύψει  ή να πιστοποιήσει τον ήχο που χρειάζεται, μέσα από την γνώση των παραμέτρων στην κατασκευή των οργάνων.
The great love of hers for music inspired the construction of clay musical instruments.  In 1993 she settled down in Athens and established her own
 workshop.  Her studies to India upon making the clay drums, caused in appreciation for her art from Indian musicians like Zakir Hussain and Vikku Vinayakram , brought her abilities into highest level.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου